CRACK

El crack és una droga derivada de la cocaïna consumida de manera inhalada, escalfant-la I fumant-la. El nom de la droga fa referencia al soroll que fa aquesta pedra quan es calenta.

TIPUS DE DROGA

PSICOACTIVA

QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

Pèrdua de la gana, increment del ritme cardíac, el ritme respiratori, pressió sanguínia i temperatura corporal, pupil·les dilatades, estrenyiment dels vasos sanguinis, nàusees, patrons del son pertorbats, hiperestimulació, comportament estrany o violent, al·lucinacions, hiperexcitabilitat, irritabilitat, al·lucinacions tàctils que creen la il·lusió d’insectes movent-se sota la teva pell, eufòria intensa, ansietat, paranoia, depressió, intensa ansietat per prendre més crack, pànic, psicosi, convulsions, atacs i mort sobtada per altes dosis.

NIVELL D’ADDICCIÓ

CONSEQÜÈNCIES

Problemes respiratoris, propensió a tenir més malalties infeccioses, falta de son i pèrdua de la gana, danys greus al cor, ronyó i fetge, comportament agressiu i paranoia, i si es deixa de consumir pot crear una depressió tan forta fins arribar a suïcidar-se o matar a algú per obtenir crack.

TRACTAMENT

Enfoques farmacològics:

En l’actualitat no hi ha un medicament aprovat per l’Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units que serveixi per tractar l’addicció a la cocaïna. Diversos medicaments comercialitzats per al tractament d’altres malalties mostren potencial terapèutic i, en estudis clínics controlats, s’ha reportat que disminueixen el consum de cocaïna. Finalment, una vacuna contra la cocaïna que impedeix l’entrada de la cocaïna al cervell té un gran potencial per reduir el risc de les recaigudes.

Intervencions conductuals:

La teràpia cognitiva-conductual es un enfocament eficaç per prevenir les recaigudes. Aquesta teràpia es centra en ajudar a les persones addictes a la cocaïna a abstenir-se i a mantenir-abstinent del consum de cocaïna i altres substàncies. La hipòtesi subjacent és que els processos d’aprenentatge tenen un paper important en el desenvolupament i la continuació de l’abús i l’addicció a la cocaïna. Es poden aprofitar aquests mateixos processos d’aprenentatge per ajudar a reduir el consum de drogues i prevenir les recaigudes. Aquest enfocament tracta d’ajudar els pacients a reconèixer, evitar i enfrontar el consum de drogues.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca