HEROÏNA

L’heroïna és una droga opiàcia que surt d’una substància natural que s’extreu de llavors de diverses plantes. Les maneres de consumir l’heroïna són injectant-les, inhalant-les, aspirant-les o fumant-les, ja que generalment es troba en forma de pols. El perill d’aquesta droga és la rapidesa amb la qual la droga arriba en el cervell I s’adhereix a les cèl·lules associades amb el ritme cardíac, la son, la respiració, entre altres.

TIPUS DE DROGA

ANALGÈSICA

QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

Eufòria, envermelliment de la pell, boca seca, sensació de molt de pes en les extremitats, nàusees, vòmits, picor. Normalment la persona que pren heroïna es sent somnolenta/adormida durant diverses hores i les funcions mentals estan parades, la funció cardíaca es torna més lenta i també es redueix molt el ritme de respiració, en alguns casos fins a posar en risc la vida del consumidor. La respiració lenta pot arribar a un estat de coma i causar danys cerebrals permanents.

NIVELL D’ADDICCIÓ

CONSEQÜÈNCIES

L’heroïna modifica l’estructura física i fisiològica del cervell, creen desequilibris de llarga duració en els sistemes neuronals i hormonals que no són fàcils de revertir. El consum d’heroïna provoca deteriorament a la matèria blanca del cervell, cosa que pot afectar a l’hora de prendre decisions, la capacitat de regular el comportament i les respostes que fas en situacions d’estrès. El consum d’heroïna també crea grans nivells de tolerància i dependència física. En estar en abstinència de la droga els símptomes són els següents: inquietud, mal muscular i ossos, insomni, diarrea, vòmits, calfreds i moviments involuntaris de les cames. El consum repetit d’heroïna provoca freqüentment un trastorn per consum d’heroïna, una malaltia crònica la qual crea que consumir heroïna sigui el seu propòsit principal en la vida.

TRACTAMENT

Tractament farmacològic:

La investigació científica ha determinat que el tractament farmacològic del trastorn per consum d’opioides augmenta la retenció en els programes de tractament i disminueix el consum d’aquestes drogues, la transmissió de malalties infeccioses i l’activitat delictiva.

Teràpies conductuals:

Els diversos i eficaços tractaments conductuals que existeixen per al trastorn pel consum d’opioides es poden realitzar en forma ambulant o en un entorn residencial. Els enfocaments com el control de contingències i la teràpia cognitiu conductual han demostrat ser eficaços per tractar el trastorn per consum d’heroïna, especialment quan s’apliquen conjuntament amb medicaments.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca