INHALANTS

Els inhalants són substàncies que produeixen vapors químics que es poden inhalar, això provoca efectes psicoactius o pot provocar alteració mental. En aquest grup de substancies hi trobem les pintures, la cola, els aerosols, entre altres.

TIPUS DE DROGA

ESTIMULANT

QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

La majoria d’inhalants produeixen una eufòria ràpida que és similar a la intoxicació alcohòlica, amb una excitació inicial, seguida per somnolència, desinhibició, atordiment i agitació. Si s’inhala la suficient quantitat pot induir a un estat d’inconsciència. Alguns inhalants poden produir una varietat d’efectes com bel·ligerància, apatia, seny deteriorat i acompliment inapropiat en el treball o en situacions socials. Altres efectes secundaris comuns són nàusees i vomit. L’exposició a altes dosis d’aquesta substància pot causar confusió, deliri, mareig, somnolència, dificultat per parlar, letargia, falta de reflexos, debilitat muscular general i estupor. El toluè (component químic que tenen alguns inhalants) pot provocar mal de cap, eufòria, sensació de desequilibri i incapacitat per coordinar moviments. Els nitrits (component químic que també poden tenir alguns inhalants) provoquen dilatació dels vasos sanguinis, augment del ritme cardíac, produeix sensació de calor i excitació que pot durar uns minuts. També pot incloure efectes de mareig, mal de cap i envermelliment de la cara.

NIVELL D’ADDICCIÓ

CONSEQÜÈNCIES

Mort sobtada, asfixia, sufocació, convulsions, coma, aturament, trauma mortal, danys a la capa protectora que envolta certes fibres nervioses en el cervell i en el sistema nerviós perifèric, danys al control cognitiu, motriu, visual i auditiu, demència greu, greus danys al cor, pulmons, fetge i ronyons. També poden tenir efecte sobre l’embaràs.

TRACTAMENT

Ja que una sobredosi d’inhalants pot causar convulsions o aturar el cor, els professionals d’auxili inicial i els metges de les sales d’emergències busquen tractar la sobredosi amb un tractament per a aquests problemes. Intentaran aturar les convulsions o reanimar el cor.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca