KETOLAR

El ketolar o ketamina és un anestèsic en forma de pols la qual es pot injectar o esnifar. La ketamina al tenir propietat sedants, és utilitzada en humans I també en medicina veterinària.
Els efectes en els humans poden ser molt variats, per exemple poden ser la sedació, la analgesia (per calmar el dolor), la anestesia, al·lucinacions, etc.
Consumir aquesta droga a part de ser generalment perillosa, encara ho pot ser més per les persones que tenen hipertensió.

TIPUS DE DROGA

Al·lucinogen, anestèsic i analgèsic

QUINS SÓN ELS SEUS EFECTES?

En dosis baixes la ketamina fa que els usuaris tinguin la sensació com que volen i surten lleugerament del cos. Amb dosis altes els usuaris estan sota un efecte al·lucinogen on fan sentir com que l’usuari està lluny del seu cos. Aquesta experiència es coneix com “el forat K”, s’ha comparat com una experiència similar a la mort, amb sensacions de pujar i separar-se del cos. Els primers efectes són sensació de dissociació, estat d’inconsciència i amnèsia intensa i deixar de sentir el dolor. També el ketolar produeix al·lucinacions, flashbacks, alteració de l’atenció i la memòria, bradicàrdia, hipertensió, arrítmies, depressió respiratòria lleu, espasmes a la laringe i reaccions distoniques. Després d’una sobredosi pot ocasionar un augment de la pressió intracranial e intraocular, convulsiones, insuficiència cardiorespiratori, polineuropatia, trismes i hipertonia muscular. El temps total dels efectes són al voltant de dues hores.

NIVELL D’ADDICCIÓ

CONSEQÜÈNCIES

Les conseqüències de consumir ketamina són les següents: generar tolerància (per tant augmentar la dosis), dependència, ansietat (sobretot en abstinència), al·lucinacions, agressivitat, convulsions, nàusees, vòmits, amnèsia, pèrdua de la memòria a curt termini, depressió, trastorns cardiovasculars, arrítmies, taquicàrdies, insuficiència cardiorespiratòria, alguns casos s’ha produït mal en el sistema genitourinari.

TRACTAMENT

S’haurà de superar les fases de desintoxicació, deshabituació i rehabilitació. En moltes ocasions, depenent del grau d’addicció, es requerirà del tractament psiquiàtric en combinació amb teràpia psicològica i socioteràpia. No obstant això, cada cas és únic pel que és necessari una visita diagnòstica per avaluar com actuar en cada situació.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les cookies. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca